Ukeslutt anbefalinger - Topp 10 podcaster om skriving, tech og media

Med dette været, mørke og sånn litt fuktig kulde, er det ingen grunn til mindfullness. Er du som oss, fyller du hvert ledige minutt med inputs, informasjon og/eller underholdning. Her har du podcastene vi føler vi må ha vært innom i løpet av uken. 10 stykker er akkurat passe. Man skal jo se noen timer tv i døgnet, også …

1. Scriptnotes

Ikke enda en podcast med wannabe forfattere eller litt uforløste medievitere som ikke helt skjønner hva det er å skrive. John Austin og Craig Mazins hører til forfattereliten i LA og podcasten er noe i nærheten av en manusskole. Hundrevis av episoder i en herlig blanding av Hollywoodsladder, konkrete tips og innsiktsfulle fordypninger om alle tenkelig sider ved det å skulle leve av å skrive. Og når noe skjer i Hollywood, er forøvrig dette stedet å få oppdatert sladder. Ting som Sonyskandalen, Weinstein (Mazins hatobjekt siden første episode) og pikante rettsaker om rettigheter dekkes i bisetninger og sidespor. Starter gjerne med episode 1. Ny episode hver tirsdag.

1200x630bb.jpg

2. Mediapuls

https://mediapuls.no/

Skal du holde deg oppdatert på norsk mediebransje, er Mediapuls et must. Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen er akkurat sånn passe strukturerte og samtidig særdeles oppdaterte. Lurer du på hva som skjer med Facebook, hva som er nytt på Insta eller Snap eller sånn generelt hva som skjer i mediebransjen internasjonalt, er dette ypperilig oppdateringer. Strukturerte episoder, i hvert fall sånn noenlunde, fine digresjoner og høyttenking og passe lang (ca en halvtime) og et par nye episoder i uken. Blir kompisene dine etter noen uker.

hp-og-mk-sammen.jpg

3. Tony Robbins podcast

På en måte noe av det verste og beste i ett. Er du mer enn skeptisk til alt som har med personlig utvikling å gjøre, styrer du unna denne. Trenger du derimot en endofinboost før vanskelige møter eller sliter med selvfølelsen, skal du unne deg en episode i blant. Dette er mannen fra I’m not your Guru (Netflix) Robbins er klin gæren, men veldig effektiv.

Skjermbilde 2018-11-10 kl. 17.22.27.png

4. Tim Ferris

https://tim.blog/podcast/

Investor, entreprenør med sikkert et par tre diagnoser med ulike bokstavkombinasjoner. Skipper du de første fem minuttene (reklame) og er selektiv på temaer, er det mye innsikt hos TIm Ferris som snakker lenge og utdypende med folk som er best innen sitt felt. Har en dragning mot ekstrem kokekunst og hallusinogener.

Skjermbilde 2018-11-10 kl. 17.23.33.png

5. Recode Decode med Kara Swisher

https://www.recode.net/recode-decode-podcast-kara-swisher

Pågående og smart journalist som liker å grille intervjuobjektene. Absolutt en insider innen tech, kjenner alle, men tar ikke fem øre for å konfrontere dem. Nå nylig var det Elon Musk som fikk kjenne på Swishers heftige forsøk på å forklare hvordan ting funker i virkeligheten. Nylig var Hillary Clinton der, ja du skjønner, bra nivå..

Skjermbilde 2018-11-10 kl. 17.29.24.png

6. David Skaufjord forklarer alt

https://itunes.apple.com/no/podcast/david-skaufjord-forklarer-alt/id925637880?mt=2

Norsk multitalent (manusforfatter og regissør og skuespiller osv. osv.) som falt i ginsenggryta før ettårsdagen. Herlig podcast drevet frem av nesten manisk nysgjerrighet. Mange gode gjester (Arne ved et par anledninger, også) - plukk temaer og eller gjester og få god innsikt i ulike sider av det å skape ting alene eller sammen med andre.

show-cover.jpg

7. Recode Media med Peter Kafka

https://www.recode.net/recode-media-podcast

Mannlig utgave av Kara Swischer, småfrekk og arrogant, snakker i munnen på gjestene, vet som regel mer enn dem om det de driver med - brilliant underholdning og mye mye inside fra techbransjen, men mest Amerika, naturligvis, men også skandinaviske gjester, om de er millardærer og har startet selskap som Skype eller Spotify.

Skjermbilde 2018-11-10 kl. 17.35.23.png

8. In the Dark

https://www.apmreports.org/in-the-dark

Godt alternativ når du har konsumert alt av Serial. Vel så bra journalistikk. Noe mindre dramatisk i virkemidlene.

bb476f-20180413-in-the-dark.jpg

9. Media unplugged

https://art19.com/shows/media-unplugged

To karer som er herlig kritiske til floskler og bullshit som det er mye av innen tech og media. Her kan man spekulere over om HBO blir nye Netflix eller omvendt. Er du svak for bedrevitende menn som husker sort/hvitt-tv og vokste opp med radio, er dette god underholdning og aboslutt på ballen - men er du skeptisk til gubber med litt flass på slitne tweedjakker, bør du velge Kara Swischer istedet.

download-2.jpg

10. Master of Scale

https://mastersofscale.com/

Enda en podcast med tung investor og entreprenør som deler vilt med tips, erfaringer og innsikt om det å bygge bedrifter. Reid Hoffmann får hvemsomhelst av de store kanonene i studio, og episodene er usedvanlig grundig produsert, til tider litt for polert. Funker litt som en entreprenørskole. Terningkast 6 om du vil bli milliardær.

Skjermbilde 2018-11-10 kl. 17.40.09.png